Villa Junior Hämeenkyrö

02.04.2021

Syksyllä 2022 avautuu Villa Junior 2, joka on 5-paikkainen lastensuojelun vaativan tason yksikkö Hämeenkyrössä Maisematien varrella. Villa Junior 2:ssa kuntoutetaan 13-17 -vuotiaita lapsia, joilla on haasteita päihteiden kanssa. Lapset ohjautuvat yksikköömme kiireellisesti sijoitettuna, huostaanotettuna tai avohuollon sijoituksella tilanteen niin salliessa.

Keskeisiä periaatteitamme ovat yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja lääkkeettömyys. Viikko-ohjelma pitää sisällään paljon hoidollisia elementtejä niin psyykkisen, fyysisen kuin sosiaalisenkin hyvinvoinnin tukemiseksi. Esimerkiksi liikuntaa on suunnitellusti kolme kertaa viikossa, jonka lisäksi on mahdollista urheilla myös omalla ajalla yksikössä olevalla kuntosalilla tai lähteä vaikka lenkille Maisematien kauniisiin järvimaisemiin. Yhteisöllisyys näkyy arjessamme aikuisten ja lasten yhteisenä tekemisenä. Yhteisöllisyys on keskeinen periaatteemme ja mahdollistaa vertaistuen lapsille. Yksikössämme järjestämme yhteisiä retkiä säännöllisesti luontoon, kulttuuri kohteisiin sekä mökkeilemme paljon. Lapset osallisuus on meille tärkeää ja niimpä lapset pääsevät osallistumaan niin viikko-ohjelman suunniteluun kuin yksikkömme kehittämiseen. Yhdessä tekemisen lisäksi lapsilla on mahdollista käydä yksilökeskusteluja ja viettää aikaa kahdestaan ohjaajan kanssa. Jokaisella lapsella on omaohjaajatyöpari, jonka päävastuuna on lapsen asioiden hoitaminen sekä yhteistyö huoltajien, sosiaalityöntekijöiden sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Viikko-ohjelmaan sisällytetään perusopetus ja toisen asteen opiskelu jokaiselle lapselle yksilöllisesti. Kuntoutuksen kesto riippuu lapsen yksilöllisestä tarpeesta ja sijoitukselle asetuista tavoitteista. Pidämme tärkeänä yhteistä tekemistä, aitoa läsnäoloa sekä lapsen kunnioittavaa kohtaamista.

Yksikössämme työskentelee 9 lastensuojelun ammattilaista, joilla on sosiaali- ja/tai terveydenhuollon tai ohjaus- ja kasvatusalan koulutus. Lisäksi henkilökuntamme kouluttautuu säännöllisesti monipuolisesti mielenterveys- ja päihdetyön koulutuksilla.

Keskeisiä periaatteitamme on yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja lääkkeettömyys.

LISÄTIEDOT JA PAIKKATIEDUSTELUT

Milana Mäkinen, yksikönjohtaja
puh. 050 436 1169
milana.makinen(at)nauha.fi

Villa Junior 2
Maisematie 159, 39130 Hämeenkyrö
Ohjaajat (24/7) puh. 050 560 2615  
villa.jr2(at)nauha.fi