VILLA HOCKEYN PÄIHDEKUNTOUTUS


Villa Hockey on 14-paikkainen, kodinomainen päihdekuntoutuskoti, joka tarjoaa lääkkeetöntä kuntoutusta 18 -30-vuotiaille nuorille. Toiminta on sosiaalihuoltolain mukaista luvanvaraista laitoskuntoutusta, jossa asiakkaat ovat kuntoutuksessa ympäri vuorokauden ja yksikössä on riittävästi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöitä.

Villa Hockey sijaitsee Ylöjärvellä, Länsi-Aureen kylässä. Villa Hockey koostuu kolmesta erillisestä rakennuksesta. Majoitus tapahtuu yhden hengen huoneissa. Naiset ja miehet majoittuvat erillisissä rakennuksissa. Kuntoutuskodilla on oma kuntosali asiakkaiden päivittäisessä käytössä. Lisäksi on musiikkihuone ja nuorten yhteisissä tiloissa on myös biljardipöytä. Kuntoutuskoti sijaitsee hyvien ulkoilumaastojen keskellä. Piha-alueelta löytyy jalkapallo- ja lentopallokenttä, laavu ja kota. 

 


Kuntoutuksessa ei käytetä korvaushoito- tai keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä. Mikäli asiakkaalla on päihderiippuvuuden lisäksi joku toinen psyykkinen- tai somaattinen sairaus, hän käyttää siihen lääkärin määräämiä lääkkeitä aivan normaalisti. Kuntoutukseen tullaan yleensä katkon kautta, mutta tarvittaessa Villa Hockeyssa voidaan toteuttaa lyhyt lääketiputusohjelma vieroitusoireiden minimoimiseksi.

Villa Hockeyssa on kokemusta myös kaksoisdiagnosoitujen nuorten kuntoutuksesta, jota toteutetaan yhteistyössä eri psykiatristen tahojen kanssa.

 • kuntoutuksen kesto 1-5 kuukautta
 • kuntoutuksen kesto räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan (kuntoutussuunnitelma)
 • kokonaisvaltaisuus kuntoutushoidossa
 • päivittäiset hoitoryhmät
 • toiminnallisuus
 • yhteisöllisyys
 • vertaistuki
 • liikunnallisuus
 • lääkäripalvelut
 • akupunktio
 • askeltyöskentely
 • Na-ryhmät talon ulkopuolella
 • omaohjaajakeskustelut
 • yksilöllinen kuntoutuksen jälkeinen suunnitelma
 • nuorta autetaan asunnon hankinnassa


PERHE- JA VERKOSTOTAPAAMISET

Perhe- ja verkostotapaamisia järjestetään erillisesti sovittuina aikoina kunkin asiakkaan tarpeen mukaan.


VERTAISTUKI

Päihdekuntoutus Villa Hockeyssa perustuu yhteisöllisyyteen ja vertaistukeen, joka mahdollistuu päivittäisissä hoito- sekä toiminnallisissa ryhmissä. Villalaisten on mahdollista käydä Tampereella vertaistukiryhmissä (NA, AA) kahdesti viikossa. Villa Hockey osallistuu erilaisiin vertaistuellisiin tapahtumiin ympäri Suomen (Valtakunnalliset NA-päivät, liikuntatapahtumat).


VILLA HOCKEYN VIIKKO-OHJELMA

Villa Hockeyssa nuoret kuntoutuvat tiiviin ja säännöllisen viikko-ohjelman tuella. Monipuolinen viikko-ohjelma mahdollistaa sekä fyysisen että psyykkisen kuntoutumisen. Sen avulla nuoret saavuttavat myös säännöllisen vuorokausirytmin, terveellisen ruokavalion sekä oppivat huolehtimaan henkilökohtaisesta hygieniastaan.


HENKILÖKUNTA

Villa Hockeyn henkilökunnalla on sosiaali- tai terveydenhoitoalan koulutus. He ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia, sosionomeja, lähihoitajia sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Villa Hockeyn työntekijöistä puolet on ns. kokemusasiantuntijoita eli heillä on oma toipumiskokemus päihdeongelmasta. Ruokahuollosta päävastuu on emännällä. Lääkäri käy Villa Hockeyssa säännöllisesti tapaamassa asiakkaita.

Henkilökunnalla on mm. seuraavia lisä- ja täydennyskoulutuksia: päihdetyön ammattitutkinto, yhteisöhoidon koulutus, korva-akupunktiokoulutus, rahapeliriippuvuus hallintaan menetelmäkoulutus sekä neuropsykiatrinen valmentajakoulutus. Henkilökunnalla on säännöllinen ryhmätyönohjaus.


VILLA HOCKEYN KUNTOUTUKSEN JÄLKEINEN TUKI

Jokaiselle kuntoutuksen suunnitellusti päättävälle nuorelle tehdään yksilöllinen kotiutumissuunnitelma ja häntä autetaan asumisjärjestelyissä. Kuntouksen jälkeisen tuen tarkoituksena on auttaa nuorta löytämään itselleen tarvittavat ja sopivat yhteiskunnan tarjoamat palvelut ja tukiverkostot. Villa Hockeyn kuntoutuksesta kotiutuneet nuoret pitävät yhteyttä tiiviisti toisiinsa ja järjestävät tapaamisia sekä tapahtumia säännöllisesti kuntoutuksen jälkeen. Villa Hockeyn kuntoutuksen jälkeiseen "jähis"-toimintaan ovat tervetulleita Villa Hockeyn kuntoutuksen läpikäyneet, päihteettömyyteen sitoutuneet nuoret.


ASIAKKAAKSI

Hoitoa, hoitoon hakeutumista ja paikkatilannetta koskevat tiedustelut:

Liisa Koivisto, yksikön johtaja puh. 050 4134 394, liisa.koivisto@nauha.fi
Villa Hockey, ohjaajat puh. 050 413 4397, villahockey@nauha.fi