VILLA HOCKEYN PÄIHDEKUNTOUTUS


Villa Hockey on 14-paikkainen, ympärivuorokautinen päihdekuntoutuskoti, joka tarjoaa lääkkeetöntä kuntoutusta 18-30-vuotiaille nuorille. Kuntoutuksen kesto (1-5 kk) räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan. Villa Hockeyn säännöllinen viikko-ohjelma mahdollistaa sekä fyysisen että psyykkisen kuntoutumisen. Viikko-ohjelma tukee nuorten vuorokausirytmiä, terveellistä ruokavaliota ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma.

Päihdekuntoutus Villa Hockeyssa perustuu yhteisöllisyyteen ja vertaistukeen, joka mahdollistuu päivittäin hoito- ja toiminnallisissa ryhmissä. Asiakkailla on myös mahdollisuus osallistua talon ulkopuolisiin vertaistukiryhmiin. Lisäksi Villa Hockey osallistuu erilaisiin vertaistuellisiin tapahtumiin ympäri Suomea (valtakunnalliset NA-päivät, liikuntatapahtumat jne.). Perhe- ja verkostotapaamisia järjestetään erikseen sovittuina aikoina kunkin asiakkaan tarpeen mukaan.

Villa Hockey sijaitsee hyvien ulkoilumaastojen keskellä. Kuntoutuskodilla on oma kuntosali, musiikkihuone, laavu, jalkapallo -ja lentopallokenttä.

Kuntoutuksessa ei käytetä korvaushoito- tai keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä. Mikäli asiakkaalla on päihderiippuvuuden lisäksi joku toinen psyykkinen- tai somaattinen sairaus, käyttää hän siihen lääkärin määräämiä lääkkeitä aivan normaalisti. Kuntoutukseen tullaan yleensä vieroitushoidon kautta.

Villa Hockeyssa on kokemusta myös kaksoisdiagnosoitujen nuorten kuntoutuksesta, jota toteutetaan yhteistyössä eri psykiatristen tahojen kanssa. 

"Yhteisöllinen kuntoutus auttoi verkostoitumaan muihin toipuviin." 
-Kuntoutuksen läpikäynyt nuori

HENKILÖKUNTA

Villa Hockeyn henkilökunta koostuu sosiaali- tai terveydenhoitoalan ammattilaisista. Henkilökunnasta puolet ovat ns. kokemusasiantuntijoita eli heillä on oma toipumiskokemus päihdeongelmasta. Ruokahuollossa päävastuu on emännällä. Lääkäri käy Villa Hockeyssa säännöllisesti tapaamassa asiakkaita.

Henkilökunnalta löytyy seuraavia lisä- ja täydennyskoulutuksia: päihdetyön ammattitutkinto, yhteisöhoidon koulutus, korva-akupunktiokoulutus, rahapeliriippuvuus hallintaan menetelmäkoulutus sekä neuropsykiatrinen valmentajakoulutus. Henkilökunnalla on säännöllinen ryhmätyönohjaus.

"Henkilökunta osaa hommansa ja tietää mitä tekee."
- Kuntoutuksen läpikäynyt nuori

VILLA HOCKEYN KUNTOUTUKSEN JÄLKEINEN TUKI

Jokaiselle kuntoutuksen suunnitellusti päättäneelle nuorelle tehdään yksilöllinen kotiutumissuunnitelma ja häntä autetaan asumisjärjestelyissä. Kuntouksen jälkeisen tuen tarkoituksena on auttaa nuorta löytämään itselleen tarvittavat ja sopivat yhteiskunnan tarjoamat palvelut ja tukiverkostot. Villa Hockeyn kuntoutuksesta kotiutuneet nuoret pitävät yhteyttä tiiviisti toisiinsa ja järjestävät tapaamisia sekä tapahtumia säännöllisesti kuntoutuksen jälkeen. Villa Hockeyn kuntoutuksen jälkeiseen "jähis"-toimintaan ovat tervetulleita Villa Hockeyn kuntoutuksen läpikäyneet, päihteettömyyteen sitoutuneet nuoret.


ASIAKKAAKSI

Hoitoa, hoitoon hakeutumista ja paikkatilannetta koskevat tiedustelut:
Niina Sassi, puh. 050 535 3316, niina.sassi(at)nauha.fi
Niina Oikarainen, puh. 050 4134 394, niina.oikarainen(at)nauha.fi

Villa Hockey, ohjaajat puh. 050 413 4397, villahockey@nauha.fi

Asiakkaan kokemuksia

En koskaan käytä päihteitä:
https://www.iltalehti.fi/mieli/a/4845a831-50ab-4608-a392-d6301c5743f6

Täältä mä ponnistin
https://vm.tiktok.com/ZGJpBx2q9/