TUKIASUMINEN


Casa Nauha -asunnot

Casa Nauha, enemmän kuin talo; yksilöllistä tukea sujuvan asumisen ja elämänhallinnan saavuttamiseksi päihteettömässä asumisyhteisössä. Tukea arkielämän solmuihin, tsemppausta kohti päämäärää.

Casa Nauha -asunnot tarjoaa päihteetöntä tuettua asumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Casa Nauhalla työskentelevä moniammatillinen tiimi tekee työtä vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla.

  • Casa Nauha -asunnot sijaitsee Tampereen Kaukajärvellä, osoitteessa Riipuksenkatu 9, 33710 Tampere.
  • Henkilökunta on tavoitettavissa arkisin klo 8-18 ja lauantaisin ja arkipyhinä klo 9-17. Henkilökunnan tavoittaa numerosta 050 300 9414 tai sähköpostilla casanauha@nauha.fi
  • Tamperelaiset ohjautuvat palveluun asiakasohjauksen kautta ja ulkopaikkakuntalaiset oman sosiaalityöntekijän ohjaamana.
  • Tuetun asumisen palvelumaksun maksaa sosiaalitoimi.

Tuetussa asumisessa tähdätään itsenäiseen asumiseen, johon siirtyesään asiakkaalla on tuetun asumisen aikana rakennetut verkostot ja tuki jatkamassa Casa Nauahalla alkanutta uutta, päihteetöntä elämäntapaa.

Casa Nauha -asuntojen tuettu asuminen alkaa intensiivituen jaksolla, jolloin asiakas saa kaiken tarvitsemansa tuen, avun ja ohjauksen työntekijöiltä. Tukeen sisältyy mm. yksilötyöskentelyä, keskustelu- ja elämänhallintaryhmiä, toiminnallisia ryhmiä ja erilaista harrastustoimintaa viikko-ohjelman mukaisesti. Intensiivisen tuen jakson jälkeen asiakas siirtyy perustuen jaksolle.

Asumisen aikana asukkaalle laaditaan:

  • yksilöllinen viikkosuunnitelma
  • asumisen tuen suunnitelma

Asuinalueelta on loistavat kulkuyhteydet bussilla joka suuntaan. Lähialueella on saatavilla monipuoliset palvelut mm. ostoskeskukseen matkaa 500m. Alueella kokoontuu kerran viikossa NA-ryhmä ja kaksi kertaa viikossa AA-ryhmä.

YHTEYSTIEDOT:
Yksikönjohtaja Johanna Sjövall puh. 050 348 3111
Työntekijöiden sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@nauha.fiNauhakodit Kaukajärvi

Elämänhallinan lisääminen pienin askelin, omassa vuokra-asunnossa.

Nauhakodit Kaukajärvi tarjoaa tukiasumista huumehoidon asiakkuudessa oleville tamperelaisille asunnottomille. Nauhakodeilla työskentelevä moniammatillinen tiimi tekee työtä vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla.

  • Nauhakodit on 20 vuokra-asuntoa ja 3 kriisiasuntoa sisältävä yksikkö osoitteessa Riipuksenkatu 11, 33710 Tampere.
  • Henkilökunta on tavoitettavissa arkisin klo 8-22 ja viikonloppuisin klo 11-19 numerosta 045-2384801 tai sähköpostilla kaukajarvenohjaajat@nauha.fi.
  • Asiakasohjaus tapahtuu aina huumehoidon palveluntuottajien, Hoiva Oy:n Breikki Tampere:n sekä A-klinikan Huumehoidon avopalvelut Tampere:n kautta.

VUOKRA-ASUMINEN TUKIASUMISYKSIKÖSSÄ:

Asunnottomalle huumehoidon asiakkuudessa olevalle tamperelaiselle tehtävä huoneenvuokralain 653/1987 mukainen toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus.

Vuokra-asumiseen sisältyy tukiasuminen, mikä tarkoittaa moniammatillisen tiimin tukea ja ohjausta vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Asiakkaan tuki määritellään yksilöllisesti, tavoitteena asumisen sujuminen itsenäisesti. Ohjaajat tarjoavat tukea ja ohjausta arjen hallintaan esim. asunnon kunnossa pidossa, hakemuksien täyttämisessä ja vuokranmaksuun liittyvissä asioissa.


KRIISIASUMINEN NAUHAKODEILLA:

Asunnottomalle huumehoidon asiakkuudessa olevalle tamperelaiselle väliaikainen majoitus, jonka aikana tavoitteena mahdollisen pidempiaikaisen asunnon löytyminen.

Nauhakotien henkilökunta jalkautuu myös lähialueelle ympäristötyön merkeissä. Voit lähestyä meitä myös tällöin, mikäli haluat keskustella päihteistä tai kaipaat neuvoa vaikkapa sopivan tuen löytämisessä. Kerromme myös mielellämme lisää toiminnastamme.

YHTEYSTIEDOT:
Yksikönjohtaja Johanna Sjövall puh. 050 348 3111
Ohjaajat puh. 045-2384801
Työntekijöiden sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@nauha.fi